WYDARZENIA

16 LISTOPADA

16 listopada 2015 r.
INAUGURACJA Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości
w Kędzierzynie-Koźlu

Szczegółowy harmonogram wydarzeń 16 listopada do pobrania. 

Hala Azoty, ul. Mostowa 1
Mała sala
10.20-13.30 (3,1h)

1.„Wielkie targi  rozmaitości” –  sprzedaż i negocjacje dla najmłodszych.
2. Ogłoszenie wyników konkursu filmowego „Przedsiębiorczość oczami przedszkolaka”. (11.30, sala duża)
2.Konkurs plastyczny „Mój rodzic jest przedsiębiorczy”.
3. Quiz  – tematyka związana z biznesem, handlem, sprzedażą kupnem, bankiem, podatkami.
4. Jury złożone z dzieci ocenia stoiska w kategoriach: najlepszy produkt, najbardziej pomysłowy, najbardziej zaskakujący, największa sprzedaż itp.
5. Poczęstunek od godz.12.00 .
6. Oglądanie stoisk przygotowanych w holu .

Duża sala
10.00 – 10.10  ( 10 min.)
Inauguracja ŚTP Uroczyste powitanie dzieci i młodzieży.
Wystąpienie:  Koordynator ŚTP – Prezes KKPP Wiesław Skwarko, Marszałek Województwa Opolskiego – Andrzej Buła, Prezydent Miasta Kędzierzyn-Koźle – Sabina Nowosielska

10.20-11.20  ( 40 min.)
Wykład „Szlachta start-upuje”.
Prowadzący: Krystian Gontarek

11.30-12.00  (30 min.)
Ogłoszenie wyników konkursu filmowego „Przedsiębiorczość  oczami przedszkolaka”.

12.15-13.15 (1 h)
Debata społeczna z udziałem przedstawicieli młodzieży, biznesu
i samorządu.
„Szanse i zagrożenia rozwoju przedsiębiorczości wśród młodych mieszkańców powiatu Kędzierzyńsko-Kozielskiego.”
13.15
Prezentacja  stoisk  w holu.

Sala konferencyjna 1
12.00-16.00
  ( 4 h)
Warsztaty  „Od pasji do biznesu”.
Prowadzący: Krystian i Krzysztof Gontarek, Szlachta startup-uje
(limit miejsc 20 osób, wiek 11-13 lat)

Sala konferencyjna 2
13.30-14.10 (40 min.)
„Ekonomiksy – jak uczyć się ekonomii z komiksów?”
Prowadzący: Forum Obywatelskiego Rozwoju
limit miejsc – 30 osób, uczniowie szkół ponadgimnazjalnych)
Imprezy towarzyszące.
Stoiska partnerów ŚTP, ciekawostki technologiczne, prezentacje firm
i instytucji .

Część popołudniowa
Hala Azoty, ul. Mostowa 1 (sala duża)

14.10-14.30 (20 min.)

Inauguracja ŚTP – Uroczyste powitanie uczestników
Wystąpienie:  Marszałek Województwa Opolskiego  Andrzeja Buła, Prezydent Miasta  Kędzierzyn-Koźle Sabina Nowosielska,
Prezes GA ZAK S.A. – Adam Leszkiewicz
14.30-15.30  ( 1 h)
„Co przed polską gospodarką?” – Wystąpienie prof. Leszka Balcerowicza.
15.30-15.40 (10 min.)
„Gospodarka, Przedsiębiorczość, Innowacja” – Wystąpienie Andrzeja  Malinowskiego – Prezydenta Pracodawców RP.
15.55-17.25 ( 1,5  h)
Debata „Innowacje motorem rozwoju gospodarczego”.
17.25-17.40 (15 min.)
Uroczyste podpisanie listu intencyjnego w sprawie otwarcia przez
Grupę Azoty ZAK S.A. „Centrum Aplikacji OXO”.

CWK,  Opole, ul. Wrocławska  158
10.00
IV Konferencja Odrzańska
„ Odrzańska droga wodna stan obecny i perspektywiczny, znaczenia
dla gospodarki regionu”

Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa w Opolu, Opole, ul. Katowicka 68,
10.00-13.00
Dni otwarte  PMWSZ